Ana Sayfa Genel Küçük hacimli Yaris ile avantaj peşinde

Küçük hacimli Yaris ile avantaj peşinde

Toyota B segmentine ulaşılabilir olmak için 1.0 litrelik Yaris seçeneğini getirdi. Sadece manuel şanzımanla sunulan aracın fiyatı 185 bin TL olarak belirlendi.

Toyota B segmentinde başarılı temsilcisi ve Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Yaris, Türkiye’de 1.0 litrelik motor seçeneğiyle de satışa sunulmaya başlandı. 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit seçenekleriyle büyük beğeni toplayan yeni nesil Yaris, şimdi 1.0 litrelik motor seçeneğiyle daha da ulaşılabilir bir konuma sahip oldu.

TEK SEÇENEK 185 BİN LİRA

Karakteristik özellikleri olan eğlenceli sürüş, pratik kullanım ve sportif tarzı 1.0 litrelik motora taşıyan yeni Yaris 1.0 Vision 185.000 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlarda yeni sahiplerini bekliyor.

YÜZDE 50 ÖTV DİLİMİNDE

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yaris 1.0’ın yüzde 50’lik ÖTV diliminde olacağını belirterek “Özellikle B segmentindeki rekabetçi fiyatımız Yaris 1.0 modelimizi rakiplerinden ayrıştıracak ve satış adetlerinde yukarıya taşıyacak. Toyota satışları içinde şu an yüzde 3 oranında bir paya sahip olan Yaris’in, 1.0 litrelik versiyonun da katkısıyla en çok tercih edilen modellerimiz arasına girmesini bekliyoruz” dedi.

YARİS’İN PAYI ARTACAK

B segmentinin Avrupa ile birlikte Türkiye’de de hızla artan bir satış grafiği yakaladığını ancak pandemi dönemiyle birlikte bazı tedarik sorunlarının yaşandığını da belirten Bozkurt “Geçen senenin sonunda pazara sunduğumuz 1.5 lt.benzinli ve 1.5 hibrit Yaris modellerimiz büyük beğeni topladı ve çok talep gördü. 2021 yılında Yaris için de belirlediğimiz satış hedefine ulaşacağız. Yılın ilk 7 ayında B HB segmenti içinde Yaris’in payının 2021 sonunda yüzde 1,9 ulaşmasını ve gelecek dönemde de artarak sürmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

ORTALAMA TÜKETİMİ 4.5 LİTRE

Özel olarak Avrupa için tasarlanan ve geliştirilen Yeni Yaris 1.0, yoğun şehir içi yollarda çevik bir sürüş sağlayacak şekilde tasarlandı. 998 cc hacme sahip üç silindirli motor, 72 PS güce ve 93 Nm tork değerlerine sahip. 5 ileri manuel şanzımanla eşleştirilen araç, ortalama 4.5 litre karma yakıt tüketimiyle birlikte Toyota benzinli ürün gamının en düşük tüketimine imza atıyor. Bununla birlikte Yaris 1.0 L, 101 g/km CO2 emisyonu ile dikkat çekiyor. 1.0 litrelik motora sahip Yaris, aynı zamanda 1035 kg’lik yürür ağırlığa sahip oldu.

7 İNÇ DOKUNMATİK EKRAN

Yaris’in yeni giriş seviyesi modeli olan Yaris 1.0 Vision, dinamik modelin yaşattığı eğlenceli ve konforlu sürüşten ödün vermeyen donanımlar sunuyor. Yaris 1.0, Vision donanım seviyesine sahip ve standart donanımlarıyla birlikte beklentileri aşmayı başarıyor. Yaris 1.0’da, 7 inç Toyota Touch 2 multimedya ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonları, bluetooth telefon bağlantısı ve çok fonksiyonlu direksiyon gibi teknolojik özellikler standart olarak bulunuyor.

SADECE 4 RENK SEÇENEĞİ VAR

Toyota Yaris 1.0; Kar Beyazı, Siyah, Metalik Gri ve Parlak Gümüş Gri renkleriyle tercih edilebilecek. Ayrıca koltuklarda, modelin sportifliğini yansıtan siyah renkli kumaş döşemelere yer verildi.