Ana Sayfa Genel 52 yılda 7 milyon araç üretti

52 yılda 7 milyon araç üretti

TOFAŞ Türkiye’deki 52 yıllık serüvenine 7 milyonuncu araçla devam ediyor. Üretilen 7 milyonuncu araç ise Egea Cross Wagon oldu.

TOFAŞ Türkiye’deki 52 yıllık serüvenine 7 milyonuncu araçla devam ediyor. Üretilen 7 milyonuncu araç ise Egea Cross Wagon oldu. 1971 yılında üretim faaliyetlerine başlayan Tofaş Fabrikası, önemli üretim eşiklerinden birini aştı ve 7 milyonuncu aracını banttan indirdi. Yarım asırdan fazla süredir Türkiye’de binek ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Tofaş Türk Otomobil Fabrikası’ndaki 7 milyonuncu araç, Egea Model Ailesi’nden Fiat Egea Cross Wagon oldu. Tofaş, üretime başlangıcından 7 milyonuncu araç üretimine kadar 25 farklı modeli dünya yollarına çıkardı. Üretime başlamasından bugüne kadarki süreçte toplam 3,7 milyon araç ihracatı gerçekleştirdi ve yaklaşık 43 milyar dolar ihracat geliri elde ederek ülke ekonomisine katkısını sürdürdü.

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 450 BİN ADET

Cengiz Eroldu, “Tofaş, 7 milyon araç üretimine ulaşan yolculuğunda, faaliyete başladığındaki 20 bin adetlik üretim kapasitesi ve 600’e yakın çalışanıyla mütevazı bir fabrikadan, bugün 450 bin adetlik üretim kapasitesi, 700’ü Ar-Ge’de görev alan, yaklaşık 6 bin çalışanı ile küresel otomobil ve hafif ticari araçlar geliştiren bir üretim ve Ar-Ge merkezine dönüştü. Tofaş, sürekli ilerleme azmiyle, yerli sanayi ve Ar-Ge’nin güçlenmesine dair tutkuyla çalışılan yıllar boyunca kat ettiği gelişim yolculuğunda ülkemizde pek çok ilke imza attı. Tempra ile Türkiye’nin ilk büyük ölçekli ihracatının gerçekleşmesi, ilk otomotiv Ar-Ge merkezinin kurulması, Fiat Fiorino modelinin içinde yer aldığı Minicargo projesiyle ilk çoklu marka üretiminin gerçekleşmesi, Doblo ile ABD ve Kanada pazarları için ürün geliştirme ve ihracat faaliyetlerini, ülkemizin ilk ve en kapsamlı bağlanabilirlik uygulamasının geliştirilmesi, Tofaş’ın ülkemizdeki ilkleri arasında yer alıyor. Yetkin insan kaynağımız, teknoloji, kalite ve verimlilik seviyesiyle küresel ölçekte rekabetçi çözümler sunuyoruz. Üretim sahasında ve ticari alanlarda dijital dönüşümün en iyi uygulama örneklerini geliştiriyoruz. Stellantis üretim sistemi kapsamında, iş güvenliği, kalite ve verimlilik alanlarındaki yapılan değerlendirmelere göre de grup içindeki en iyi ilk 3 fabrikadan biriyiz” dedi.

DÖNÜŞÜMDE DAHA ETKİN OLACAĞIZ

Tofaş’ın başarılarının aynı zamanda yeniden şekillenmekte olan otomotiv sanayiinin geleceğine yönelik fırsatlar içerdiğini de vurgulayan Cengiz Eroldu “7 milyon üretime giden yolda inşa ettiklerimiz bizi bugün ülkemizde sektör lideri, Stellantis’in en iyi fabrikalarından biri ve Türkiye’nin En İyi Otomotiv Ar-Ge Merkezi konumuna getirdi. Tofaş çatısı altında satış ve satış sonrası faaliyetlerini yürüttüğümüz markalarımızın çeşitliliği, endüstriyel ve ticari alanlarda yarattığımız ekosistem ile yeni bir geleceği inşa etmek için önemli fırsatlara sahibiz. Stellantis ile hem ticari hem de endüstriyel faaliyetlerimiz açısından çok daha büyük bir dünyaya açılıyoruz. “Müşterileri İçin En İyi Değeri Üreten Şirket Olma” vizyonuyla yeni teknolojileri benimsemek ve mobilite alanında değişen müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler ve ürünler geliştirmek üzere yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Üretim ve ihracat alanında ülke ekonomisine katkılarımız devam ederken, Ar-Ge yetkinlikleri ve teknolojide gelişmeye, çalışanlarımızın refah ve gelişimini desteklemeye, daha düşük bir çevre etkisi için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yeni teknolojilerle dönüşen otomotiv dünyasında Türkiye’nin küresel çapta bir ürün geliştirme ve üretim merkezi olmaya devam etmesi için bugüne kadar olduğu gibi, tedarikçilerimizi ve tüm otomotiv ekosistemini geliştirmede öncü olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.