Ana Sayfa Genel Düşük ÖTV’ye plugin hibrit dopingi

Düşük ÖTV’ye plugin hibrit dopingi

MG yeni nesil HS PHEV modelini ekim ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. 2 milyon liralık fiyat etiketine sahip olacak olan model, muhtemel ÖTV teşviğinden de yararlanıyor. Araç sadece elektrikli motorla 100 km üzerinde hiç benzin harcamadan yol alıyor.

MG yeni nesil HS PHEV modelini ekim ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. 2 milyon liralık fiyat etiketine sahip olacak olan model, muhtemel ÖTV teşviğinden de yararlanıyor. Araç sadece elektrikli motorla 100 km üzerinde hiç benzin harcamadan yol alıyor. Yakıt deposuyla birlikte toplamda 1000 km’yi aşan menzile sahip.

AVRUPA İLE AYNI ANDA SATIŞA SUNULUYOR

Araç, 1.890 mm genişlik ve 4.670 mm uzunluk sunuyor. Modelin aks mesafesi de artarak 2.765 mm’ye ulaştı ve böylece daha da geniş bir iç mekana kavuştu. Doğan Trend Otomotiv Grubu’nun Başkanı Kağan Dağtekin “Geçen ay açıklanan yeni vergi düzenlemeleri ile Türkiye -önemli bir hamle yaparak- ultra verimli yeni nesil teknolojiye sahip araçları destekleyen bir pozisyon aldı. Uzun vadede ülkenin petrol bağımlılığını azaltıcı etkilerini göreceğimiz bu yeni nesil teknolojili araçların en iyi örneklerinden biri olacak HS PHEV modelimizi, Avrupa ile aynı anda ülkemizde kullanıcıların beğenisine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

21,4 kWs BATARYASI VAR

Araç 21.4 kWsa bataryaya sahip. Ve 55 litre yakıt deposu var. Bu şartlarda 100 km’de yalnızca 0.54 litre yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. 145 PS gücündeki 1.5 litrelik turbo benzinli motoruyla 185 PS’lik elektromotoru kombine çalıştırıyor. İki motoru sayesinde toplamda 339 beygir güç üreten araç, 6.9 saniye içinde 0-100 km hıza ulaşmayı başarıyor. Marka, üstelik araç dışına elektrik verebilmeyi mümkün kılan V2L Enerji Paylaşım Özelliğini ilk defa bir hibrit modelinde sunuyor.