Ana Sayfa Genel Elektrikli yeni Kona 514 km menzille geliyor

Elektrikli yeni Kona 514 km menzille geliyor

Yeni elektrikli Hyundai Kona kasım ayında Türkiye’ye geliyor. Yine 2 farklı motor seçeneğiyle pazara girmeyi planlayan model, 514 km menzile sahip olacak.

Yeni elektrikli Hyundai Kona kasım ayında Türkiye’ye geliyor. Yine 2 farklı motor seçeneğiyle pazara girmeyi planlayan model, 514 km menzile sahip olacak. Hyundai BAYON ve TUCSON arasında yer alan Yeni KONA, K3 platformu sayesinde önceki nesle göre daha büyük boyutlara sahip. Hyundai, bu yeni modelle beraber Türkiye’deki EV ürün gamını da zenginleştirmiş olacak. KONA Elektrik ile birlikte Hyundai’nin Türkiye’de satışa sunduğu EV modeller, ürün gamının yüzde 40’ını oluşturmuş olacak. Bir SUV’un sağlam ve sportif görünüm özellikleri, gövdeye gömülü ön ve arka farlarla desteklenirken parametrik yan paneller ve geçiş çizgileri de aracın olduğundan daha geniş bir duruş sergilemesine olanak sağlıyor. Özel tasarım çok kollu 18 ve 19 inç jantlar da KONA Elektrik’in sportif karakterini öne çıkarıyor.

İLK NESİL KONA’DAN DAHA UZUN

ICE ve HEV versiyonlar, EV’nin tasarım özelliklerinin çoğunu kendine özgü bir dokunuşla taşıyor. Ön tampon, BEV versiyonda radyatör ızgarası yerine üç boyutlu bir kaplama ve koruma plakasıyla öne çıkıyor. Elektrikli versiyon diğer versiyonlardan ön ve arka haricinde, alt tampon tasarımı ve ön ızgaradaki piksel grafiklerle de ayrılıyor. Aerodinamik yan eşik ve gövde rengindeki dodik tasarımı da bir diğer farklılık. Önceki nesil KONA ile karşılaştırıldığında, yeni model artırılmış boyutlarıyla şimdi daha benzersiz oranlara sahip. Aracın EV versiyonuna göre uzunluğu 4.355 mm. İlk nesil KONA Elektrik’ten 175 mm daha uzun olan Yeni KONA’nın dingil mesafesi ise 60 mm uzayarak 2.660 mm’ye ulaşıyor. Genişliği 25 mm artışla 1.825 mm olarak öne çıkarken yükseklik ise yeni versiyonda 20 mm daha fazla (1.575 mm).

466 LİTRELİK BAGAJ HACMİ

Yeni elektrikli Kona’nın iç mekanı yolcu konforu ve kolay yükleme alanı için geniş ve açık bir yerleşim planı hesaplanarak üretilmiş. Ön sıradaki sürücü odaklı mimari ise aracın yüksek teknoloji karakterini doğrulayan entegre çift 12,3 inç ekranlı panoramik ekrana sahip yatay kokpit düzeni ile vurgulanıyor. Yeni KONA Elektrik, IONIQ modellerindeki gibi direksiyona entegre vites kolu sayesinde orta konsolda daha geniş bir alan sunuyor. Günlük konfor için daha fazla bardak tutucu veya büyük eşyaların saklanması için alan sunan otomobil, mobil telefon veya tabletler için de ekstra bir saklama yerine sahip. Sürüş sırasında veya sonrasında yorgunluğun hafifletilmesine yardımcı olmak amacıyla ‘ağırlıksız’ vücut basıncı dağılımı için optimize edilen koltuklar, önceki nesle göre çok daha ince tasarlanmış. Tamamen katlanabilir ikinci sıra koltuk ve arka bölme de gelişmiş yükleme için 466 litreye kadar (VDA standardına göre) kargo alanı sunuyor. Kolay yükleme için özelleştirilebilir Akıllı Elektrikli Bagaj Kapağı ile donatılan araç, burada kullanıcısına ayarlanabilir beş farklı yükseklik seviyesi de sunuyor.

-30 DERECEDE BİLE ŞARJ KAPAĞI DONMUYOR

Yeni KONA Elektrik’in bataryası kışın güvenli şarj ve menzil performansı sağlıyor. Eksi 30 derecede bile şarj kapağını açmaya olanak tanıyan araç, yeni şarj portu lambasıyla da geceleri rahat bir görünürlük sağlıyor. HUD yani head up display ise sürücüler için en gerekli yol bilgilerini ön cama 12 inçlik bir projeksiyonla yansıtıyor. Bu da sürücülerin dikkatlerini önlerindeki yolda tutarken aynı zamanda bilgileri güvenli bir şekilde takip etmesine olanak tanıyor. e-ASD yani Elektronik Akıllı Ses Dağıtıcısı ise EV’leri daha ilgi çekici hale getiren sanal bir ses yaratıyor. Sürüş hızı, tork, motorun durumu ve hızlanma gibi değişkenler dikkate alınarak kabine optimum bir ses ekleniyor. Sürücüler, ses seviyesini kontrol edebilirken kabin içindeki sesi de böylece özelleştirebiliyor.

GEREKTİĞİNDE JENERATÖRE DÖNÜŞÜYOR

Araçtan Güç Kaynağı (V2L) işlevi de tıpkı IONIQ 5 ve 6’daki gibi kullanıcısına rahatlık sağlamak için hem iç hem dış çıkışlarla herhangi bir cihaza güç verebiliyor veya 3kW’lık elektrikli ekipmanı şarj edebiliyor. Araç çalışırken bile arka orta konsoldaki standart bir priz (230V) sayesinde elektrikli aletlere güç verebiliyor. Yeni i-PEDAL ise sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına, yavaşlamasına ve durmasına olanak tanıyan bir sürüş moduna olanak tanıyor. KONA Elektrik ayrıca ileri trafik akışından gelen bilgilere göre rejeneratif frenleme miktarını otomatik olarak ayarlayan “Akıllı Rejeneratif Sistem” ile birlikte geliyor.

2 PİL SEÇENEĞİ 514 KM MENZİL

Elektrikli model, Avrupalı kullanıcılar için iki pil seçeneğiyle satışa sunuluyor. 400V şarj alt yapısına sahip olan 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon, maksimum olarak 218 PS (160 kW) güç ve 514 kilometrenin üzerinde sürüş menzili sağlıyor. Standart versiyon ise 48,4 kWh pil kapasitesine sahip. Bu motor ise 156 PS (111 kW) güç ve 377 kilometre sürüş menzili sunuyor. Yeni KONA Elektrik, 100 kW DC hızlı şarj ile 41 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. 48,4 kWh bataryalı standart menzilli versiyon, 11 kW AC şarjla 4 saat 55 dakikada, 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon ise 6 saat 55 dakikada şarj oluyor. Hyundai KONA Elektrik, Türk tüketicisiyle Kasım ayında buluşacak ve Hyundai’nin Türkiye’de elektrifikasyon atağına da katkıda bulunacak.