Ana Sayfa Genel Tesla Toyota’yı da geçti

Tesla Toyota’yı da geçti

Piyasa değeri Toyota’yı geride bırakan Tesla, hisse değerlerine göre, dünyanın en değerli otomobil markası oldu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc., Toyota Motor Corp.’u geride bırakarak dünyanın en değerli otomobil markası oldu. Tesla’nın yükselişi 130 yıldan uzun bir süre boyunca içten yanmalı motorlara bağlı kalan sektörü dönüştürmek isteyen bir şirkete yönelik yatırımcı hevesini yansıtıyor. ABD’li şirketin hisseleri yılın başından bu yana iki katını aştı. Tesla, Çarşamba günkü işlemlerde kazancını gün içinde yüzde 3.5’e kadar taşıyarak piyasa değerini 207.2 milyar dolara çıkardı.

İNTERNET ÜZERİNDEN OTOMOBİL SATIYOR

Toyota’nın piyasa değeriyse yaklaşık olarak 201.9 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’yı halka arz ettiği on yıldan bu yana endüstrinin normları ve kurallarını hiçe saydı. Otomobillerini internet üzerinden satan üretici, montajı da maliyetlerin yüksek olduğu California’da yapıyor.

İLK ÇEYREKTE 103 BİN ARAÇ ÜRETTİ

Elektrikli otomobil üreticisi yılın ilk çeyreğinde 103 bin araç üreterek Toyota’nın 2.4 milyonluk üretiminin yalnızca yüzde 4’ünde kaldı. Ancak markanın fiyat uygunluğu ve güvenilirliğini büyük ölçekli üretim inovasyonlarına dayandıran üretici yatırımcılar tarafından yüksek ilgi görüyor.

KAYNAK