Ana Sayfa Genel Kredi maliyetleri yüksek satışlar nakit dönüyor

Kredi maliyetleri yüksek satışlar nakit dönüyor

Kredi maliyetlerindeki yükseklik sıfır araç satışlarının da ağırlıklı olarak nakit dönmesine neden oldu. Daha lüks segmentte görülen nakit alımının orta sınıf modellere kadar indiği görülürken Peugeot Türkiye Genel Müdürü Reyhanoğlu “Satışların yüzde 75’i nakde döndü. Kredi limitlerinde revize şart” dedi.

ALİ YILDIRIM-ANTALYA

Türkiye’de son birkaç yıldır artan kredi maliyetleri sıfır araç alımını bir hayli zorluyor. Buna kur farkı da eklenince yeni bir araç almak hayal haline geliyor. Fakat buna rağmen pazarın dengesi ve iştahı oldukça yüksek. Tüketiciler yeni bir araç almayı artık kredi tarafıyla çok da yapmak istemiyor. Kredi kullanılan satışların büyük bir bölümünü ticari krediler oluşturuyor. Bireysel satışlarda da daha çok nakit dönüyor. Ağırlıklı olarak preimium sınıfta satışların yüzde 85’i nakit gerçekleşirken şimdi de orta sınıf modellerde de neredeyse bu seviyeye gelindi. Antalya’da gerçekleşen Peugeot 3008 lansmanında soruları cevaplayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu da satışların neredeyse yüzde 75’nin artık nakit olduğunu söyledi.
olduğunu söyledi.

KREDİ LİMİTLERİ REVİZE EDİLMELİ

Kredi kullanım oranının oldukça düşük olduğunu aktaran Reyhanoğlu “Şöyle söyleyebilirim, kredi kullanım oranı tabii ki çok düşük. Mevcut, bir önceki 3008’de son aylarda özellikle gözlemimiz bayağı oldukça düşük seviyedeydi. Çoğunlukla müşterimiz nakit ilerliyor, onu biz de görüyoruz kredi çıkmadığı için. Kredi limiti gerçekten revize olmalı çünkü müşteri ihtiyacı var ve karşılamayan, karşılanamayan bir ihtiyaç var ama fiyatlama tarafıyla ilgili yeni 3008’in fiyatıyla ilgili bir ekstra çalışmamız yok” dedi.

EYLÜLDE FİYATLAR YÜZDE 4,5 ARTTI

Son dönemdeki kur farkından da bahseden Reyhanoğlu, eylül ayı fiyat listesinde değişikliğe gittiklerini aktardı. Reyhanoğlu “Eylül ayına ilişkin fiyat listemizi yayınladık. Yüzde 4,5 bandında bir ortalama zammımız var” diye konuştu.