Blogger Facebook Instagram Linkedin Pinterest X Youtube
  • Genel
  • Güncel
  • Kampanya
  • Test
  • Lansman
  • Motorsporları
  • Konsept
  • Oto Gündem Özel
Ara
Otomobil Haberleri
  • Genel
    • Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 finalistleri TOFSED İstanbul Park’ta test edildi
      00:22:28
      CUPRA Raval’ı test ettim: 26 bin euroluk elektrikli hot hatch nasıl olmuş?
      Opel Astra dizele geri döndü
      00:16:54
      Yeni Peugeot 408’i test ettik: Hibrit motor, yeni yüz ve hâlâ çok dikkat çekiyor
      Togg’un yeni modeline Çin alt yapısı
  • Güncel
  • Kampanya
    • Togg T10X geçen yılın fiyatıyla kampanyaya başladı
      Sıfır faizle Chery
      300 bin liraya sıfır faizli Chery
      Satışlar vites düşürünce kampanyalar ortaya çıktı
      Kia modellerinde bayram kampanyası
  • Test
    • 00:22:28
      CUPRA Raval’ı test ettim: 26 bin euroluk elektrikli hot hatch nasıl olmuş?
      00:16:54
      Yeni Peugeot 408’i test ettik: Hibrit motor, yeni yüz ve hâlâ çok dikkat çekiyor
      00:14:23
      Opel Grandland elektrik AWD Türkiye’de: 325 HP 4×4 SUV
      00:13:29
      Opel Mokka GSE Türkiye’de: 281 HP elektrikli performans SUV
      00:15:34
      Austral artık sürücüyü yüzünden tanıyor
  • Lansman
  • Motorsporları
  • Konsept
  • Oto Gündem Özel
Ana Sayfa Genel Yeni logolu Dacia’lar yıl sonunu bekliyor
  • Genel
  • Güncel

Yeni logolu Dacia’lar yıl sonunu bekliyor

20 Haziran 2022
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Linkedin

    Yeniden tasarlanan ve artık beyaz olarak kullanılacak olan yeni Dacia logosu, ön ızgaranın ortasında yer alıyor ve markanın yeni kimliğinin en güçlü özelliğini temsil ediyor. Bir zincirin halkaları gibi minimalist çizgilerle birbirine kenetlenen ‘D’ ve ‘C’ harfleri yeni tasarımın güçlü ve sade yaklaşımını yansıtarak tamamen yeni bir logo oluşturuyor.

    Yeniden tasarlanan ve artık beyaz olarak kullanılacak olan yeni Dacia logosu, ön ızgaranın ortasında yer alıyor ve markanın yeni kimliğinin en güçlü özelliğini temsil ediyor. Bir zincirin halkaları gibi minimalist çizgilerle birbirine kenetlenen ‘D’ ve ‘C’ harfleri yeni tasarımın güçlü ve sade yaklaşımını yansıtarak tamamen yeni bir logo oluşturuyor. Yeni tasarım hem yakından hem de uzaktan hemen fark edilebilen ve kolayca tanınan bir marka imajı oluşturuyor. Yeni logo ayrıca her bir jant göbeğinin ortasında da bulunuyor. Yeni Dacia yazısı ise, her modelin arka panelinde ve direksiyon simidinde kullanılıyor. Tasarım gereği minimalist olan yazıda, her bir harf bütünlüğü bozmadan zarif bir şekilde birbirinden ayrılıyor. Dış tasarım anlamında diğer önemli değişiklikler; Sandero Stepway ve Duster modellerinde bulunan ‘’Monolit Gri’’ renkli yan aynalar ve tüm modellerde bulunacak olan Monolit Gri tavan rayları, ön ve arka tampon altı koruma kaplamaları olarak öne çıkıyor.

     

    SADELİK VE SAYDAMLIK ÖN PLANDA

    Dacia CEO’su Denis Le Vot, Dacia ürün gamının yeni marka kimliğiyle pazara sunulmasının, bir yıldan uzun bir süre önce başlayan bir stratejiye dayandığını belirterek; “Marka değerlerimiz olan sadelik, sağlamlık ve özgünlük, yeni marka kimliğimiz ile daha iddialı ve modern bir şekilde uyum sağlıyor. Bu değişim, Dacia’nın hedeflerine ulaşmasında yeni bir itici güç olarak öne çıkıyor” dedi.

    İLK MODEL JOGGER OLACAK

    Önümüzdeki dönemde genişleyen ürün gamına iki yeni model daha ekleyecek olan Dacia, %100 elektrikli Spring ve çok yönlü C segmenti aile otomobili olan Jogger ile ürün gamını tamamen yenileyecek. Yeni marka kimliğinin lanse edilmesiyle markanın yenilenme süreci zirveye ulaşıyor. Baştan aşağı her şeyi değiştiren Dacia, markanın özüne sadık kalmaya devam ediyor. Markanın temel ilkesini, müşterilerin beklentilerine yanıt veren ancak sadece gerekli olana odaklanan araçlar üretmek oluşturuyor. Dacia modelleri her şeyden önce sağlam, güvenilir ve çok yönlü kullanıma uygun özellikleri ile kendini gösteriyor. Yeni marka kimliği ile doğadan ilham alan Dacia, ‘’Haki’’ rengini ilk defa kullanıma sunuyor ve doğayla olan yakın bağlarının altını çiziyor. Dacia, özellikle akıllı çözümler üretmek ve otomotive yenilikçi düşünme yaklaşımları getirmek üzere hareket ediyor. Bu, krom kaplama ve doğal deri gibi malzemelerin kullanımını aşamalı olarak kaldırmak anlamına geliyor.

    MAKSİMUM HIZ SAATTE 180 KİLOMETRE OLUYOR

    Dacia, Renault Grubu’nun 23 Nisan 2021’deki Yıllık Genel Kurulu’nda verdiği taahhütlerden birini kademeli olarak uygulamaya koyarak 2023’ten itibaren, grup içinde tüm araçlarını 180 km/s maksimum hız ile sınırlandıran ilk marka olacak.

    • Etiketler
    • auto
    • dacia
    • haber
    • kaç para
    • kaç para olacak
    • ne zaman gelecek
    • news
    • otogundem
    • otomobil
    • yeni logo
    Facebook
    Twitter
    Pinterest
    WhatsApp
    Linkedin
      Önceki İçerikHonda Striemo’yu tanıttı
      Sonraki İçerikYeni Suzuki S-Cross Türkiye’de
      Ali Yıldırım

      İlgili HaberlerYazarın Diğer İçerikleri

      OSD Raporu: Ticari Araç Üretimi %19 Arttı, Otomobil Üretimi Geriledi

      3 yıllık rekor dikiz aynasında sollanacak 2 yıl kaldı

      Otomotivde 2026 normalleşme dönemi olacak

      Renault Duster’a ÖTV’siz motor seçeneği

      Evden araç şarjının maliyeti artacak

      Maserati’nin ilk elektrikli SUV’u Grecale Folgore

      Giriş Yap
      Hoşgeldiniz! Hesabınızda oturum açın.
      Parolanızı mı unuttunuz? yardım almak
      Şifre kurtarma
      Şifrenizi Kurtarın
      Email adresine yeni bir şifre gönderilecek.





      Blogger Facebook Instagram Linkedin Pinterest X Youtube

      DAHA FAZLA HABER

      Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 finalistleri TOFSED İstanbul Park’ta test edildi

      14 Mayıs 2026

      CUPRA Raval’ı test ettim: 26 bin euroluk elektrikli hot hatch nasıl...

      12 Mayıs 2026

      Opel Astra dizele geri döndü

      12 Mayıs 2026

      POPÜLER KATEGORİLER

      • Güncel3481
      • Genel3151
      • Kampanya527
      • Lansman242
      • Test197
      • Oto Gündem Özel174
      • Motorsporları83
      • REKLAM
      • KÜNYE
      • İLETİŞİM
      © otogundem.com.tr
      DİĞER HABERLER

      Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 finalistleri TOFSED İstanbul Park’ta test edildi

      14 Mayıs 2026